Connect with us

Πολιτική

Ξεκίνησαν οι λαϊκές συνελεύσεις στην Καισαριανή

Published

on


Το Σάββατο 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 1η λαϊκή συνέλευση της Λαϊκής Συσπείρωσης που διοικεί το Δήμο Καισιαριανής, στην παιδική χαρά της 2ας Μαΐου στην πάνω Καισαριανή.
Στη συνέλευση μίλησε ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Ηλίας Σταμέλος ο οποίος ενημέρωσε για τις συνολικές εξελίξεις που αφορούν τους δήμους της χώρας και παρουσίασε τη σημερινή εικόνα που βρίσκεται ο Δήμος. Ο Δήμαρχος στάθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε η νέα δημοτική αρχή, μέσα στους τέσσερις μήνες ανάληψης των καθηκόντων της, “κάποιες από τις οποίες αποδίδουν ήδη καρπούς, παρά τα ασφυκτικά θεσμικά – οικονομικά πλαίσια” όπως σημείωσε  
Αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στο Δήμο, στα μεγάλα χρέη και υποχρεώσεις που τον βαραίνουν διαχρονικά λόγω της δραματικής μείωσης της χρηματοδότησης, με την παράλληλη ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους Δήμους. Επισήμανε ότι ο Δήμος Καισαριανής αντιστέκεται στη λογική της “τοπικής φοροαφαίμαξης” και της ανταποδοτικότητας στην οποία σπρώχνονται όλοι οι Δήμοι και γι’ αυτό δεν προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών, αντιθέτως προχώρησε στην απαλλαγή από τα τροφεία των πιο αδύναμων οικονομικά λαϊκών οικογενειών της πόλης. Καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επέβαλλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, “ως μια βαθύτατη αντιλαϊκή πράξη που θα έχει συνέπειες στη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του δήμου (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, σχολεία, αθλητικές υποδομές κ.λπ.)” Αναφέρθηκε ακόμα στην πολιτική “που αποψιλώνει τους Δήμους από προσωπικό, χτυπάει τις μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις. Μία πολιτική που την βιώνει καθημερινά κάθε οικογένεια της πόλης (π.χ. καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί)”.
Πέρα από τα παραπάνω, ο Δήμαρχος παρουσίασε σχέδιο δράσης για διάφορα θέματα που αφορούν το δήμο γενικά και τη γειτονιά ειδικότερα. Στη συνέχεια άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων, αναπτύχθηκε διάλογος και καταγράφηκαν τα αιτήματα. “Από τη συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη για αγώνες του ίδιου του λαού της Καισαριανής, προκειμένου να αναχαιτιστεί η άγρια αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη” σημειώνει η Δημοτική Αρχή.  Γενικές συνελεύσεις θα ακολουθήσουν και στις άλλες γειτονιές της πόλης.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ