Πολιτική
Απένταξη έργου στους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης από το ΠΕΠ Αττικής

«Όσα έργα λιμνάζουν θα απεντάσσονται”
Στην απένταξη έργου από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, που, αν και είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση από τον Μάρτιο του 2010, παρουσίαζε καθυστερήσεις στην υλοποίηση του, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Σγουρού.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Ολοκλήρωση υφιστάμενου συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων υψηλών περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης στην οδό Ελευθερίας» συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. €.
Η απόφαση ελήφθη, όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια, σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη των δήμων Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης ανάγκες των οποίων επρόκειτο εξυπηρετήσει, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής και τους Δημάρχους των πιο πάνω δήμων.
“Στόχος η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση κονδυλίων”
Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 5 εκ. των πολιτών της Αττικής να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, το ΠΕΠ Αττικής να αναδειχθεί σε πραγματικό μοχλό ανάπτυξης, τόνωσης της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης. Για το λόγο αυτό όσα ενταγμένα έργα για κοινοτική χρηματοδότηση, «λιμνάζουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να παρουσιάζουν καμία πρόοδο θα απεντάσσονται. Στη θέση τους θα εισάγονται μόνον όσα συνδυάζουν κοινωνική αναγκαιότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Το εθνικό στοίχημα της ανάπτυξης απαιτεί έργα, καθημερινή προσπάθεια και συστηματική συνεργασία από όλους».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν