Πολιτική
Ο Κωνσταντίνος Εξαδάκτυλος εντάχθηκε στην “Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία”
“Να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση
από μια απλή διαχειριστική λογική”
O πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, κ. Κωνσταντίνος Εξαδάκτυλος γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του πως συμμετέχει ενεργά στη νέα δημοτική κίνηση “Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Κοινωνική Πλειοψηφία”, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Τσοπανίδης.
Το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Εξαδάκτυλου είναι το ακόλουθο:
“Αναμφίβολα, η «νέα» κοινωνική πραγματικότητα έχει αλλάξει συνολικά το σκηνικό και κανείς δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος. Η οικονομική κρίση, δηλαδή η κρίση χρέους του τραπεζικού συστήματος, έχει μετατραπεί στην πατρίδα μας σε μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση‘ καθημερινά είναι τα συμπτώματά της και σίγουρα έχει αγγίξει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, που κυριαρχεί το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας, η έλλειψη της ελπίδας και της προοπτικής και η αμφισβήτηση των αυτονόητων κοινωνικών δικαιωμάτων, η όποια ενασχόληση με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο πιθανά να θεωρηθεί ότι αποτελεί πολυτέλεια.
Όμως, οι αξίες της δημοκρατίας, της συμμετοχικότητας και της αλληλεγγύης σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών θα πρέπει όχι μόνο να μην πληγούν, αλλά και να ενισχυθούν με τη συμμετοχή περισσοτέρων για να γεννηθεί η ελπίδα. Στα πλαίσια συμβολής στη δημιουργία ενός κοινωνικού πλειοψηφικού ρεύματος με δημοκρατικό πνεύμα και προσανατολισμό, ελεύθερη σκέψη – απαλλαγμένη από ιδεοληψίες – και με αποφασιστικότητα, αποδέχομαι την πρόσκληση του Γιώργου Τσοπανίδη, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία – Κοινωνική Πλειοψηφία», και δηλώνω την ενεργή συμμετοχή μου σε αυτή, προκειμένου να απαλλαγεί η αυτοδιοίκηση από μια απλή διαχειριστική λογική και, με σχέδιο, να γίνει πράξη το όραμά μας για μια καλύτερη ζωή στην πόλη μας”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν