Πολιτική
Έκκληση του Συλλόγου Δημάρχων Αττικής προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών
“Να μπορούμε να ασκούμε με
αξιοπρέπεια το λειτούργημα μας”
Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών έστειλε η Ένωση Δημάρχων Αττικής, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για πλήρη απαξίωση του Θεσμού εφόσον συνεχισθεί η περικοπή των αποδοχών των Δημάρχων και της χορηγίας των διατελεσάντων σε συνάρτηση με την ισχύ του επαγγελματικού ασυμβίβαστου.
«Παραγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή «και επομένως των εξόδων που συνεπάγεται η αξιοπρεπής ενάσκησή του και ταυτίζοντας τους αιρετούς με Δημόσιους Υπαλλήλους, επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης και του λαϊκισμού, στοιχεία που οδηγούν αφ ενός στην αποτροπή ενασχόλησης καταξιωμένων πολιτών με τα κοινά, αφ ετέρου στην απόγνωση όσων ήδη ασχολούνται».
Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης τονίζουν πως συμπάσχουν με τους δοκιμαζόμενους από την κρίση συμπολίτες τους και αγωνίζονται με την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να τους ανακουφίσουν από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, όμως συμπληρώνουν πως η καθιέρωση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, η δραματική επιβάρυνση της φορολογίας, η δραματική περικοπή των αποδοχών ως και σειρά άλλων επιβαρυντικών μέτρων για την καταστατική τους θέση, δημιουργούν συνθήκες απαγορευτικές για όποιον θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στα κοινά.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν