Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026
10.7 C
Athens
Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026

    Έκρηξη σε συναγωγή στη Λιέγη στο Βέλγιο – Ζημιές χωρίς τραυματίες

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα σε συναγωγή στη Λιέγη του ανατολικού Βελγίου, προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτίριο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο πριν από τις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά από τη συναγωγή που βρίσκεται στην οδό Λεόν Φρεντερίκ.

    Από την έκρηξη έσπασαν τα μπροστινά τζάμια του κτιρίου, ενώ η αστυνομία της Λιέγης ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

    Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

    Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν άμεσα την περιοχή γύρω από τη συναγωγή προκειμένου να πραγματοποιηθούν έρευνες και να συλλεχθούν στοιχεία για τις συνθήκες της έκρηξης.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, αλλά μόνο για υλικές ζημιές στο κτίριο.

    Ιστορική συναγωγή και μουσείο

    Η συναγωγή της Λιέγης κατασκευάστηκε το 1899 και αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την εβραϊκή κοινότητα της πόλης.

    Παράλληλα λειτουργεί και ως μουσείο, στο οποίο εκτίθενται αντικείμενα και τεκμήρια της ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας της περιοχής.

    Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την έκρηξη και εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ