Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδός, περίπου 500 μέτρα μετά τη σήραγγα της Δωδώνης, στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τροχαίο προκλήθηκε υπό συνθήκες έντονης χαλαζόπτωσης, όταν ένα ΙΧ όχημα συγκρούστηκε με προπορευόμενο φορτηγό.
Δεύτερη σύγκρουση και παράσυρση εργαζόμενου
Μετά την αρχική σύγκρουση, στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Εγνατίας Οδού για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, ένα δεύτερο ΙΧ όχημα παρέσυρε εργαζόμενο του συνεργείου, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Το ίδιο όχημα συνέχισε την πορεία του και προσέκρουσε στο φορτηγό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και ένας συνεπιβάτης του.
Επιχείρηση του ΕΚΑΒ και μεταφορά τραυματιών
Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με τις δυνάμεις του να φτάνουν στο σημείο σε περίπου 15 λεπτά. Συνολικά επιχείρησαν τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων ένα Κινητή Ιατρική Μονάδα, με έξι διασώστες και έναν γιατρό.
Οι τραυματίες και τα θύματα διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα, όπου μεταφέρθηκαν δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, καθώς και δύο ελαφρά τραυματίες.
Οι αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ η κακοκαιρία φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τραγωδίας.