Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, η οποία αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2026. Οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει και από τις 10 Νοεμβρίου η επιβατική λειτουργία της βασικής γραμμής έχει διακοπεί προσωρινά για διάστημα ενός μήνα, λόγω της αναγκαίας φάσης ελέγχων και πιστοποιήσεων.
Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για τροποποιήσεις των δρομολογίων και τις αστικές λεωφορειακές γραμμές που θα εξυπηρετούν τους επιβάτες κατά την περίοδο των δοκιμών.
Γιατί απαιτείται η διακοπή – Τι διαφέρει από το μετρό της Αθήνας
Η διακοπή της λειτουργίας του μετρό για έναν μήνα προκαλεί εύλογα ερωτήματα, ωστόσο υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που καθιστούν τη διαδικασία απαραίτητη.
Πρώτον, το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει διαφορετικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά από αυτό της Αθήνας. Οι συρμοί είναι πλήρως αυτόματοι, χωρίς οδηγό, και ελέγχονται μέσω συστήματος 5G από το Κέντρο Ελέγχου. Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση κατά τη λειτουργία, γεγονός που απαιτεί πολλαπλές φάσεις ελέγχου και πιστοποίησης.
Δεύτερον, η επέκταση προς Καλαμαριά δεν αποτελεί απλή γραμμική συνέχεια της υφιστάμενης γραμμής. Πρόκειται για νέο κλάδο στο δίκτυο, όπου θα προστεθούν και 15 νέοι συρμοί σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε στις ώρες αιχμής η συχνότητα να φτάνει το ενάμιση λεπτό.
Όπως εξηγεί ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, «η προσωρινή αυτή διακοπή της λειτουργίας του Μετρό – όσο κι αν αναστατώνει το επιβατικό κοινό – δεν είναι κάτι που μπορούσαμε να αποφύγουμε, αλλά μία αναγκαία διαδικασία για την επισφράγιση και πιστοποίηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας του συστήματος». Τονίζει επίσης πως δεν υπάρχει περίπτωση η διακοπή να ξεπεράσει τον έναν μήνα, καθώς έχουν προβλεφθεί επιπλέον λεωφορειακές γραμμές για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης.
Ο υφυπουργός επισημαίνει ακόμη ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται διεθνώς σε σύγχρονα μετρό αντίστοιχης τεχνολογίας, καθώς απαιτούνται διαδοχικές φάσεις δοκιμών, ελέγχων και πιστοποιήσεων πριν την παράδοση στο κοινό.
Οι φάσεις των δοκιμών μέχρι την παράδοση της επέκτασης
Από τις 10 Νοεμβρίου ξεκίνησε η πρώτη φάση δοκιμών, που απαιτεί πλήρη αναστολή της επιβατικής λειτουργίας. Περιλαμβάνει επέκταση των συστημάτων σηματοδότησης και ενσωμάτωση των νέων αυτόματων λειτουργιών με τη βασική γραμμή.
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, θα ακολουθήσουν οι Δυναμικές Δοκιμές Τροχαίου Υλικού, δηλαδή οι έλεγχοι των νέων συρμών και των υποσυστημάτων τόσο στη βασική γραμμή όσο και στη νέα επέκταση. Σε αυτό το στάδιο, τα δρομολόγια του μετρό δεν θα διακοπούν, ωστόσο θα παραμείνει ο περιορισμός στις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη και τελική καθολική διακοπή της λειτουργίας. Πρόκειται για το στάδιο της ενοποίησης των συστημάτων και της πιστοποίησης ασφάλειας από την TUV Rheinland. Μετά από αυτό το σημείο, η επέκταση θα είναι έτοιμη για παράδοση στους επιβάτες.
Στην τελευταία φάση περιλαμβάνεται και το trial run του λειτουργού THEMA, δηλαδή η πρόβα πλήρους λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών, η βασική γραμμή θα λειτουργεί κανονικά, με εξαίρεση τους συρμούς που θα κινούνται προς την Καλαμαριά, για τους οποίους ο σταθμός «Μαρτίου» θα λειτουργεί ως προσωρινός τερματικός.
«Παραδίδουμε το Μετρό όταν είναι απόλυτα ασφαλές»
Ο Νίκος Ταχιάος επαναλαμβάνει πως κάθε βήμα, δοκιμή και διακοπή γίνεται αποκλειστικά για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Όπως έχει αναφέρει στη Βουλή:
«Παραδίδουμε το Μετρό, όταν αυτό θα είναι απολύτως ασφαλές και λειτουργικό για τους πολίτες. Είμαστε περήφανοι για το έργο και προχωρούμε στη δρομολόγηση της επέκτασής του στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη».