Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
26.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026

    Γαύδος: Στο λιμάνι μεταφέρθηκαν 36 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν σε λέμβο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Στο λιμάνι της Γαύδου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια 36 αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια νότια του νησιού.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η λέμβος εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο με σημαία Ολλανδίας, ενώ η επιχείρηση συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

    Η επιχείρηση του Λιμενικού

    Μετά τον εντοπισμό της λέμβου, πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στην περισυλλογή των 36 αλλοδαπών και στη μεταφορά τους στο λιμάνι της Γαύδου.

    Το περιστατικό καταγράφεται σε μια περίοδο αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή νότια της Κρήτης και της Γαύδου.

    Προηγήθηκαν διασώσεις 610 ατόμων

    Το νέο περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν νότια της Κρήτης και της Γαύδου, κατά τις οποίες περισυνελέγησαν τουλάχιστον 610 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβους.

    Οι διασώσεις έγιναν σε δέκα διαφορετικές επιχειρήσεις, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τη συνδρομή πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και μονάδων της δύναμης της Frontex.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ