Σειρά σημαντικών επαφών με αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αρχικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ (Kimberly Guilfoyle), με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις εξελίξεις των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κοινές επενδυτικές πρωτοβουλίες σε ενέργεια και τεχνολογία.
Αργότερα, στις 6 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί στο γραφείο του τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Doug Burgum, και τον υπουργό Ενέργειας, Chris Wright. Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στη συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, της πράσινης μετάβασης και των επενδύσεων σε υποδομές στρατηγικής σημασίας.
Οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, ενόψει και των νέων γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή.