Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
14.5 C
Athens
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026

    Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της τρίτης επίσκεψης του Ουκρανού ηγέτη από τότε που ο δισεκατομμυριούχος επέστρεψε στην προεδρία.

    Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τη Μέση Ανατολή, ο Τραμπ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας «πιστεύω, ναι», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι.

    Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει: «Θα συναντήσω τον πρόεδρο Τραμπ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον», έχοντας στο πλευρό του την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας.


    Επικέντρωση στην αντιαεροπορική άμυνα και την ενέργεια

    Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η συνάντηση με τον Τραμπ θα εστιάσει κυρίως στην αντιαεροπορική άμυνα, ενώ παράλληλα θα έχει επαφές με στρατιωτικές εταιρείες και μέλη του Κογκρέσου.
    «Το κύριο θέμα θα είναι η αεράμυνα, αλλά θα έχω επίσης συναντήσεις με επιχειρήσεις του τομέα της ενέργειας», σημείωσε ο Ουκρανός ηγέτης.

    Σύμφωνα με αναρτήσεις του ίδιου στο X (πρώην Twitter), αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων, ανάμεσά τους η πρωθυπουργός Γιούλια Σβιριντένκο, ο προσωπάρχης Αντρίι Γιέρμακ και ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Ρουστέμ Ουμέροφ, ταξιδεύουν ήδη προς τις ΗΠΑ για τις προκαταρκτικές συναντήσεις.

    Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο «για τον διάλογο και την υποστήριξή του», επισημαίνοντας πως η επίσκεψη αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ουάσινγκτον–Κιέβου.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ