Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο 25 Απριλίου 2026, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές, ενώ κυρίως στην Κρήτη δεν αποκλείονται και σποραδικές καταιγίδες.
Πού θα υπάρχει συννεφιά και φαινόμενα
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά καλός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, χωρίς όμως αξιόλογα φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Άνοδος θερμοκρασίας έως τους 23 βαθμούς
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 23 βαθμούς.
Οι καιρικές συνθήκες διαμορφώνουν ένα ήπιο ανοιξιάτικο σκηνικό, με τη ζέστη να γίνεται σταδιακά πιο αισθητή τις επόμενες ημέρες.