Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
9.3 C
Athens
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

    Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο για την επέκταση της επίθεσης στη Γάζα

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Σχέδιο για την εντατικοποίηση των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ενέκρινε ομόφωνα χθες Κυριακή το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές τους στην κυβέρνηση.

    Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα (13η – 16η Μαΐου), ανέφεραν πηγές της εφημερίδας Times of Israel.

    Στο μεσοδιάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να κλειστεί νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

    Πάντα κατά την Times of Israel, εγκρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία σχέδιο για να αρχίσει να εισέρχεται ξανά βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας κατά τρόπο που θα εγγυάται πως δεν θα την καταχράται η Χαμάς.

    Το Ισραήλ δεν επιτρέπει τους τελευταίους δυο και πλέον μήνες την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, γεγονός που έχει πυροδοτήσει κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί τον λιμό σαν όπλο.

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ