Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Το μνημόνιο κλείνει (και) τα ΕΠΑΛ

Published

on

Αναστατωμένοι είναι οι μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ της Αθήνας λόγω των αποφάσεων για συρρίκνωση τμημάτων και αναγκαστική μετακίνηση μαθητών εν τω μέσω της χρονιάς σε άλλα ΕΠΑΛ της περιοχής.
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα κατάληψη του σχολείου του που βρίσκεται στα Πευκάκια (και συστεγάζεται με δύο δημοτικά) διαμαρτυρόμενοι για τη αβεβαιότητα που επικρατεί από την αρχή της χρονιάς σχετικά με το μέλλον των τμημάτων ψυκτικών, ηλεκτρολόγων και οικονομίας διοίκησης.
Όπως πληροφορήθηκε ο Χτύπος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Όλγα Κατημερτζή,  στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κλείνει το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων το οποίο μεταφέρεται στο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, όπου κλείνει το μτήμα ηλεκτρολόγων και μεταφέρεται στο ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας. Επίσης, κινδυνεύει και το τμήμα ψυκτικών του ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Η αιτία αυτών των λουκέτων είναι το γεγονός πως τα τμήματα έχουν μικρό αριθμό μαθητών (το όριο είναι επτά μαθητές). Ωστόσο, μαθητές του σχολείου είπαν στον Χ-τύπο πως δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη καθώς σχεδόν όλοι μένουν κοντά στο ΕΠΑΛ και η μεταφορά σε άλλη περιοχή συνεπάγεται δαπάνες μετακίνησης και χαμένο πολύτιμο χρόνο. Και εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τα παιδιά αυτά τα πρωινά δουλεύουν ή προσπαθούν τουλάχιστον να βγάλουν το μεροκομάτο.
“Στο τέλος δεν θα μείνει κανένα επαγγελματικό λύκειο” τονίζει ο Μανώλης Κυριαζής, μέλος του 15μελους Μαθητικού Συμβουλίου.
Ο Βασίλης Βαζακίδης είναι στο τελευταίο χρόνο του τμήματος ψυκτικών και, όπως ακούγεται, αν τελικά κλείσει το τμήμα θα υποχρεωθεί να πάει στους Αμπελόκηπους. “Δεν έχω μέσο για να πάω εκεί. Θα πρέπει να αλλάζω δύο λεωφορεία” μας λέει. Ο Αντιπρόεδρος του 15μελούς Βασίλης Βασαδάκης υπογραμμίζει πως δεν είναι δυνατόν στο μέσο της χρονιάς και να υποχρεώνουν μαθητές να φύγουν από το σχολείο τους.
Μαθητές ΕΠΑΛ της Αθήνας έκαναν την Τετάρτη και την Πέμπτη παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ προγραμματίζουν και άλλες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ