Επιστολές
Ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου
“Δικαίωση στο ζήτημα
του χαρατσιού της Δ.Ε.Η”
Πλήρη δικαίωση και για το Δήμο Αμαρουσίου αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.
Κι αυτό γιατί με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Γιώργου Πατούλη, και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αμαρουσίου είχε προχωρήσει σε νομική παρέμβαση στο ΣτΕ, υπέρ της προσφυγής που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με σκοπό να ακυρώσει αυτό το κοινωνικά άδικο μέτρο. Η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε το Δήμο μας για την πρωτοβουλία του αυτή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είχε αποστείλει εξώδικο προς τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η αμέσως μετά τη ψήφιση του νόμου, εγείροντας ζητήματα νομιμότητας και προβάλλοντας βάσιμες και τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις κατά της συνταγματικότητας του νόμου.
Ζητούσε μάλιστα από τη Δ.Ε.Η να απέχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης μέχρι την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων περί συνταγματικότητας των διατάξεων, θέτοντας προ των ευθυνών τους τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας.
Επίσης, ο Δήμος συμμετείχε σε κάθε συλλογική δράση κατά του άδικου αυτού μέτρου ενώ στήριξε πολλούς συμπολίτες μας, που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι. Κατόπιν αυτής της θετικής εξέλιξης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Είμαστε ικανοποιημένοι για τη θετική αυτή εξέλιξη που αφορά σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων και κινδύνευαν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους. Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την άποψη ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η αποτελεί αυθαίρετη, καταχρηστική και αντισυμβατική συμπεριφορά. Νοιώθουμε απόλυτα δικαιωμένο καθώς μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και μέσα από τη συμμετοχή μας σε συλλογικές δράσεις, πετύχαμε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την οριστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν