Ελλάδα
Σούπερ μάρκετ: Αυτό είναι το νέο διευρυμένο ωράριο – Αντιδράσεις από αλυσίδες και εργαζόμενους
Με νέο ωράριο θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ από αυτό το Σάββατο 25 Απριλίου και έως τις 9 Μαΐου σε αντικατάσταση του πασχαλινού ωραρίου που ολοκληρώνεται την Παρασκευή.
To νέο ωράριο
Άρθρο 1 Το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων (super market) από το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 έως και το Σάββατο, 9 Μαΐου 2020 διαμορφώνεται ως εξής:
α) Για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00.
β) Για το Σάββατο 07:00 έως 20:00.
Άρθρο 2 Η παρούσα υπουργική απόφαση δύναται να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.
Άρθρο 3 Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα της παρούσας. Η μη συμμόρφωσή επισύρει την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 12 του v. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και της ανάπτυξης βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α’ 202), καθώς και την επιβολή προστίμου που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου εικοστού δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (Α’ 68), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83).
Αρνητικές οι αλυσίδες και οι εργαζόμενοι
Σύμφωνα με πληροφορίες στο διευρυμένο ωράριο είναι αρνητικό σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτητών των αλυσίδων σούπερ μάρκετ καθώς θεωρούν ότι η κίνηση έχει μειωθεί και δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για άνοιγμα από τις 7 το πρωί.
Σύμφωνα με εκπροσώπους τους οι επιπλέον επιβαρύνουν πέρα από τα κόστη και το προσωπικό που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες.
Όπως ήταν αναμενόμενο αρνητικές είναι οι αντιδράσεις και από την πλευρά των εργαζομένων και δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τους φορείς τους τις επόμενες ώρες.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής