Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026
10.7 C
Athens
Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026

    ΕΟΠΥΥ: Σημαντικές αλλαγές σε φάρμακα και εξετάσεις – Τι θα ανακοινώσει ο Πλεύρης

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Πολύ κοντά στην αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ είναι το Υπουργείο Υγείας καθώς είναι πολύ κοντά στο να τον μετατρέψει σε ασφαλιστικό οργανισμό.

    Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη (4/11) το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Έλεγχος ποιοτικών κριτηρίων, έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης» στο υπουργικό συμβούλιο.

    Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός θα παρουσιάσει τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές με άμεση εφαρμογή, με σκοπό τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

     

    Δείτε επίσης: Θα έχουν «ημερομηνία λήξης» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού; Τι απαντά ο Γ. Γεωργαντάς

     

    Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, όπως αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας, αφορούν σε:

    – Λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ολοκληρωμένου ασφαλιστικού φορέα.

    – Εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων σε όλους τους ιδιώτες παρόχους. Οι συνάψεις συμβάσεων και τα ποσά αποζημιώσεων θα καθορίζονται βάσει αυτών των κριτηρίων.

    – Real time έλεγχος στις υπηρεσίες.

    – Επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για την εισαγωγή νέων φαρμάκων και ενίσχυση των κεντρικών διαγωνισμών.

    – Εντατικοποίηση ελέγχων όσον αφορά τη συνταγογράφηση και την εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

    – Αναθεώρηση κανόνων θετικής λίστας και κλειστών προϋπολογισμών της κατηγορίας φαρμάκων.

     

     [banner id=”143729″]

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ