Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
15.7 C
Athens
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026

    Απάντηση Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε
    Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους απέναντι στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως «η ισχυρή Ελλάδα ενοχλεί» αλλά και πως «δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο».

    Σε υψηλούς τόνους απάντησε στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις και στο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου – την πρώτη εκ του σύνεγγυς από την έναρξη της πανδημίας – στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η Τουρκία περιθωριοποιείται και εκτίθεται με την επιλογή της να σταθερί απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην Ευρώπη και απέναντι στο ΝΑΤΟ.

    Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράλογο και το ανιστόρητο» τονίζοντας πάντως πως αυτό δεν σημαίνει πως «δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά μας».

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ