Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026
12.4 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

    Ποιος δήμος εξοικονομεί πόρους και ενέργεια

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε


    Σε μία σημαντική δράση εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας προχωρά η δημοτική αρχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Πρόκειται για το Δήμο Γλυφάδας που αντικαθιστά παλαιά και ενεργοβόρα φωτιστικά σε κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες της πόλης, με φωτιστικά νέας τεχνολογίας, που διαθέτουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
    Με την αξιοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ», μέχρι το τέλος Απριλίου, συνολικά 1120 φωτιστικά και λαμπτήρες θα έχουν τοποθετηθεί, διασφαλίζοντας τον καλύτερο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό φωτισμό της πόλης.
    Μέσω των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα υφιστάμενα κύρια δίκτυα δημοτικού φωτισμού, η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε 60%, εξασφαλίζοντας τη βελτιωμένη ποιότητα φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, την οικονομική αποδοτικότητα προς όφελος του Δήμου και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
    «Νοικοκυρεύουμε το Δήμο μας, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες με πιο οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο στους δημότες», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Αυτές τις ημέρες αλλάζουμε τα παλιά φωτιστικά, βάφουμε τις κολώνες και σύντομα θα προχωρήσουμε και με άλλες αντίστοιχες ενέργειες».

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ