Ειδήσεις
Κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ στο Μαρούσι
Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων νομιμοποιητικών διαδικασιών, ξεκίνησαν από το Δήμο Αμαρουσίου οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς εγκαταλελειμμένης αποθήκης της ΗΒΗ.
Η κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, ο καθαρισμός του χώρου και η διάνοιξη της οδού Σωρού που θα ακολουθήσει, είναι έργα απαραίτητα που θα προσφέρουν σημαντική ανακούφιση από τα φαινόμενα εκδήλωσης πλημμύρων στη γειτονιά σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης. Η συγκεκριμένη παρέμβαση που εντάσσεται στη γενικότερη οριστική διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, κρίνεται επιβεβλημένη να πραγματοποιηθεί άμεσα προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που παρουσιάστηκαν κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Μετά την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται πλέον σε τελική ευθεία για την έκδοση Π.Δ, με την οποία είναι άμεσα συνδεδεμένες μελέτες για έργα υποδομής στο Ανατολικό Μαρούσι, θα μπορέσει άμεσα να προχωρήσει και η υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής καθώς και για έργα οδοποιίας, ανάπλασης και λειτουργικής αναβάθμισης στη γειτονιά.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης της πρώην αποθήκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Για μας δεν έπρεπε να χαθεί ούτε μια μέρα, η κατεδάφιση της αποθήκης της ΗΒΗ έπρεπε να γίνει άμεσα, αμέσως μόλις πήραμε τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, και αυτό πράττουμε. Είναι χρέος μας να δώσουμε το συντομότερο δυνατόν λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, να προστατεύσουμε τη ζωή και την Υγεία τους και να σταματήσουμε την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις1 εβδομάδα ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα2 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής