Connect with us

Ειδήσεις

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2025: Τι ισχύει σε ισοβαθμία υποψηφίων στις Βάσεις 2025

Published

on

Στην τελική ευθεία τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2025, πώς υπολογίζονται τα μόρια και τι ισχύει για τις ισοβαθμίες υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Βάσεις 2025.

Τέλος χρόνου στην αγωνία των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2025 καθώς όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου μετά τις 13 το μεσημέρι.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2025: 3 τρόποι να δείτε τις βαθμολογίες και τις Βάσεις 2025

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό όπως κάθε χρόνο έτσι αύριο οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας, με ανωνυμοποιημένες καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία ανά μάθημα. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματά τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr. Η πρόσβαση γίνεται με την εισαγωγή του οκταψήφιου κωδικού υποψηφίου και των τεσσάρων πρώτων χαρακτήρων από το επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Ενώ όσοι υποψήφιοι είχαν υποβάλει σχετική αίτηση, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2025 αποτελεί τον προάγγελο των Βάσεων 2025 που θα καθορίσει την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία εισέρχεται στο πιο κρίσιμο της στάδιο, καθώς εντός Ιουλίου θα ακολουθήσουν η υποβολή του Μηχανογραφικού και του Παράλληλου Μηχανογραφικού και προς το τέλος του μήνα, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, με επικρατέστερη ημερομηνία τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλήνιες 2025 στα ΓΕΛ

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου ΓΕΛ που συμμετείχε στις Πανελλήνιες 2025 για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας.

Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου. Σημειώνεται ότι οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι. για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ