Σύντομα θα λειτουργήσει Πρότυπο
Κέντρο για ΑμεΑ στην Ηλιούπολη
Προχωράει η υλοποίησή της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης για λειτουργία Πρότυπου Κέντρου ΑμεΑ στο πρώην 8ο Γυμνάσιο, όπως ενημερώνει ο Δήμος με δελτίο τύπου.
Το Κέντρο θα περιλαμβάνει τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, στο οποίο τα άτομα αυτά θα αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με ταυτόχρονη ψυχολογική υποστήριξη. Με τον τρόπο αυτόν αφ’ ενός θα ενθαρρύνεται η κοινωνική τους ένταξη, αφ΄ ετέρου θα υποστηρίζεται το οικογενειακό τους περιβάλλον, που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα τους.
Μέρος του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Το ποσό αυτής της χρηματοδότησης, ύψους 80.000 ευρώ, εγκρίθηκε ήδη, και αφορά στην κάλυψη των αναγκαίων υποδομών του ΚΔΑΠ, που θα τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε λειτουργία.