Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026
15.1 C
Athens
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

    Χαλάνδρι: Η ζωή σε μια κινεζική μεγαλούπολη 60 εκατ. κατοίκων – Παρουσίαση από τον υπότροφο Δημήτρη Πρόκο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    «Μια εικόνα της Κίνας από τα μάτια ενός Χαλανδραίου σπουδαστή στην πόλη της Καντόνα σήμερα» θα παρουσιάσει ο Χαλανδραίος Δημήτρης Πρόκος την Πέμπτη 26.2.26, στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης), στις 19.00.

    Ο Χαλανδραίος σπουδαστής Δημήτρης Πρόκος, νεαρός διπλωματούχος γεωλόγος επιλέχθηκε το καλοκαίρι του 2025, μετά από ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Χαλανδρίου ως υπότροφος του πανεπιστήμιου της Καντόνα να σπουδάσει την κινέζικη γλώσσα στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.

    Η υποτροφία αυτή ήταν μέρος της πρώτου βραβείου που κέρδισε ο Δήμος Χαλανδρίου το 2023, στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Κουανγκτσό (Καντόνα), για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant.

    Ο Δημήτρης θα παρουσιάσει το πως είναι να ζεις σε μία μεγαλούπολη που το κέντρο της έχει πληθυσμό 17 εκατ. κόσμο και η ευρύτερη περιοχή πάνω από 60 εκατ., μιας πόλης με τη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη του πλανήτη και μ’ ένα αντίστοιχο λιμάνι. Θα περιγράψει πώς είναι η φοιτητική εστία, το πανεπιστήμιο και η καθημερινότητα μιας πόλης που βρίσκεται στην τροπική ζώνη και αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα του τι είναι η Κίνα σήμερα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ