Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου προχώρησε σε ενημέρωση των εργαζομένων για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία επιδεινώνεται λόγω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ανέφεραν τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι συνθήκες στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Νίκο Σταθόπουλο, το κεντρικό κράτος παρακρατά το 60% της χρηματοδότησης που θα έπρεπε να παρέχει στους Δήμους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι τοπικές αρχές με νέες αρμοδιότητες χωρίς αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις. Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Συνέπειες για τις υπηρεσίες
Η έλλειψη πόρων και προσωπικού έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Η Δημοτική Αρχή καλεί τους δημότες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες και τα ωράρια εξυπηρέτησης, προκειμένου να προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους.
Δράσεις και στρατηγικές αντιμετώπισης
Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει στρατηγικές για την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Παράλληλα, αναζητούνται τρόποι για την ενίσχυση της χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος και τη βελτίωση της υποδομής των υπηρεσιών.