Δράση της Επιτροπής Ισότητας στο Παλαιό Φάληρο
Με επίκεντρο την αξία της πατρότητας και τη θέση του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο η εκδήλωση «Βιωματικές Εμπειρίες για την Πατρότητα», που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.
Η πρωτοβουλία έδωσε βήμα σε ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις γύρω από τις ευθύνες, τις προκλήσεις και τις χαρές που συνοδεύουν τον γονεϊκό ρόλο. Μέσα από τις παρεμβάσεις των ομιλητών αναδείχθηκε η σημασία της ουσιαστικής παρουσίας του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών και στη διαμόρφωση υγιών οικογενειακών σχέσεων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και πολίτες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις συζητήσεις. Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρίνα Ζάγκα.
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος χαρακτήρισε την πατρότητα σχέση ευθύνης, αγάπης και συνεχούς εξέλιξης, τονίζοντας ότι η ενίσχυση του διαλόγου γύρω από την οικογένεια αποτελεί βασικό στοιχείο για τη διαμόρφωση μιας υγιούς και συνεκτικής κοινωνίας.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζήτηση και αλληλεπίδραση με το κοινό, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας των ανθρώπινων σχέσεων και της γονεϊκής παρουσίας στη σύγχρονη καθημερινότητα.