Παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20/02 στον εσωτερικό χώρο του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου στη Νέα Χαλκηδόνα η εκδήλωση με τους παραδοσιακούς χορούς, στο πλαίσιο των αποκριάτικων δράσεων του Δήμου.
Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας πρόσφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα, γεμάτο κέφι, ζωντάνια, χρώμα και παράδοση, με γαϊτανάκι και αναπαραστάσεις αποκριάτικων εθίμων, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, η Ευτυχία Παπαλουκά, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας και Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Αναπληρώτρια του Δημάρχου, ο Αλέκος Γούλας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Βαγγέλης Βεσκούκης, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, ο Χάρης Τομπούλογλου, πρώην δημοτικός σύμβουλος και ιδρυτής της Συμπαράταξης, καθώς και πλήθος πολιτών.
Την Κυριακή 22/02 η Λεωφόρος Δεκελείας, πλημμύριε από χρώματα, φαντασία και ασταμάτητα γέλια από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην καρναβαλική παρέλαση.