Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Smartphones: Αύξηση πωλήσεων 10% μετά από 2,5 χρόνια πτώσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Διψήφια ανάπτυξη της τάξης του 10% πέτυχε η παγκόσμια αγορά smartphones το 1ο τρίμηνο του 2024, μετά από 2,5 δύσκολα χρόνια για την αγορά.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε περισσότερα από 296 εκατ. τεμάχια, με την επίδοση του 1ου τριμήνου να αποδεικνύεται καλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με έρευνα της Canalys, την άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης για smartphones τροφοδότησαν – κυρίως – τα ανανεωμένα προϊοντικά χαρτοφυλάκια των κατασκευαστών, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μακροοικονομική σταθεροποίηση στις αναδυόμενες αγορές. Τα στοιχεία της εταιρείας επιβεβαιώνουν τον διαρκώς διογκούμενο ανταγωνισμό στον κλάδο των smartphones.

Η Samsung ανέκτησε το 1ο τρίμηνο του έτους την ηγετική θέση της παγκόσμιας αγοράς, αποστέλλοντας 60 εκατ. συσκευές smartphones, ενώ οι πωλήσεις της Apple υποχώρησαν σε διψήφιο ποσοστό με τον αμερικανικό κολοσσό να περιορίζεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με πωλήσεις 48,7 εκατ. μονάδων.

Οι επιδόσεις των κατασκευαστών

Η Xiaomi, από την πλευρά της, διατήρησε την τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών της παγκόσμιας αγοράς με αποστολές 40,7 εκατ. συσκευών και μερίδιο αγοράς 14%. Οι TRANSSION και OPPO συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της αγοράς, αποστέλλοντας 28,6 εκατ. και 25 εκατ. συσκευές, αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας μερίδιο 10% και 8%.

“Προμηθευτές, όπως η Xiaomi και η TRANSSION, παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη 33% και 86% σε ετήσια βάση αντίστοιχα, λόγω των ισχυρών αποστολών των τελευταίων μοντέλων τους στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής”, σχολιάζει η Canalys.

 

Πηγή: sepe.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ