Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026
12.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026

    Δεκαέξι μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε


    Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού παρουσιάζει μία σειρά δωρεάν μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο «Δεκαέξι Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας», η οποία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στους Δήμους που έχει πραγματοποιηθεί.
    Τα μαθήματα διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Μορφωτική & Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης και αποτελούν πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Φιλοθέης Κατερίνας Πετρίτση – Μουράντ.
    Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Φιλοθέης κάθε Πέμπτη, 6:00 -9:00 μ.μ.  Ως ημερομηνία έναρξης έχει οριστεί η Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014.
    Στα μαθήματα αυτά εντοπίζονται οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και αναδεικνύονται τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Τα μαθήματα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.
    Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στο γραφείο της Αντιδημάρχου, Κατερίνας Πετρίτση-Μουράντ,
    στα τηλέφωνα 2106812171 & 2106855095 και
    στο email: [email protected]
     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ