Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
14.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Σχολεία: Κλειστά αύριο σε όλη την Ελλάδα λόγω απεργίας των καθηγητών

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 9 Ιουνίου, τα σχολεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί.

    Με το απεργιακό «λουκέτο» στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τριτοβάθμια.

    Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία ζητά «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

    Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

    Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ αναφέρουν ότι αύριο θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή (13:00), ενώ έχουν προγραμματίσει διαδήλωση στη Βουλή και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ