Τον αριθμό των εισακτέων και τις ποσοστώσεις για τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027 ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων 2026.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη Σχολή Αστυφυλάκων θα εισαχθούν συνολικά 900 υποψήφιοι, αριθμός μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, όταν οι θέσεις ανέρχονταν σε 1.000. Αντίθετα, στη Σχολή Αξιωματικών οι εισακτέοι παραμένουν σταθεροί στους 83, όπως και την προηγούμενη χρονιά.
Η κατανομή των θέσεων στη Σχολή Αξιωματικών
Από τους 83 εισακτέους στη Σχολή Αξιωματικών, το 40% προέρχεται υποχρεωτικά από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα από Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αστυφύλακες. Οι συγκεκριμένοι εισάγονται απευθείας στο Γ’ εξάμηνο της σχολής.
Οι υπόλοιπες 50 θέσεις αφορούν ιδιώτες υποψηφίους που συμμετέχουν στη διαδικασία μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Ποσοστώσεις για ειδικές κατηγορίες
Στο σύνολο των θέσεων προβλέπονται και ειδικές ποσοστώσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες.
Ποσοστό 10% των θέσεων αφορά υποψηφίους που είναι γονείς ή τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, ενώ ποσοστό 4% κατανέμεται σε γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών.
Επιπλέον, ποσοστό 3% προορίζεται για τέκνα ή εν χηρεία συζύγους προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, καθώς και για τέκνα αστυνομικών που τέθηκαν σε καθεστώς μόνιμης διαθεσιμότητας λόγω υπηρεσιακής αναπηρίας.
Από τις συγκεκριμένες ποσοστώσεις εξαιρούνται οι υποψήφιοι που ανήκουν στην ειδική κατηγορία των «τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού».