Κεντρικό Θέμα
Πανελλήνιες 2021: “Βατά” τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική – Δείτε αναλυτικά

Ως “βατά” χαρακτηρίστηκαν τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας , Χημείας, Πληροφορικής για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).
Οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα θέματα αναφέροντας τα εξής:
Κοινωνιολογία
«Τα θέματα ήταν αναμενόμενα και οι εκφωνήσεις στοχευμένες, ώστε να βοηθήσουν το μαθητή να εντοπίσει την απάντηση», αναφέρει η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Αναστασία Σταματίου. «Ακόμα και ένας μέτριος μαθητής θα μπορέσει να γράψει ένα αξιοπρεπή βαθμό», προσθέτει η κ. Σταματίου. ‘Ίσως το Δ1 να έχει ένα βαθμό δυσκολίας, γιατί είναι μια πιο συνδυαστική ερώτηση, επισημαίνει.
Δείτε τα θέματα εδώ
Δείτε επίσης: Άρση μέτρων: Ανοίγουν κινηματογράφοι, παιδότοποι και λούνα παρκ – Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας
Χημεία
«Στο σχολικό βιβλίο βασίστηκαν τα θέματα», εξηγεί η καθηγήτρια Χημείας, Σταυρούλα Καζάλη, «απαιτούν όμως καλή κατανόηση όλων των εννοιών, που διδάχτηκαν φέτος τα παιδιά». Οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς, χωρίς συνδυασμούς και ένας προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να γράψει πολύ καλά, περιγράφει η κ. Καζάλη. Στο Γ3 υπάρχει ένα κρυφό ερώτημα, οι υποψήφιοι πρέπει να λύσουν κάτι από τα προηγούμενα για να το απαντήσουν και το Δ3 έχει μια δυσκολία, συμπληρώνει.
Δείτε τα θέματα εδώ
Πληροφορική
«Τα ερωτήματα ήταν σαφή και η δομή τους κλασική», αναφέρει ο καθηγητής Πληροφορικής Βαγγέλης Αγγελάκης. Τα θέματα ήταν αναμενόμενα, δεν υπήρχαν «παγίδες», ούτε κάποια δυσκολία. «Όσοι είχαν καλύψει την ύλη δεν θα έχουν προβλήματα», εκτιμά ο κ. Αγγελάκης.
Δείτε τα θέματα εδώ
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ