Εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Γαλατσίου

0

Τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Δήμο Γαλατσίου, επί των οδών Αρχιμήδους και Διογένους, εγκαινίασαν στις 1 Νοεμβρίου 2017 η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.

«Σήμερα, εκπληρώνουμε το χρέος μας, ως αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στη νέα γενιά, στους νέους γονείς και τα παιδιά τους», επισήμανε κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης.
Μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης σημείωσε ότι ο καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός, έρχεται να επιτελέσει σπουδαίο κοινωνικό έργο. «Στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες παιδιών και οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου οι γονείς να διευκολυνθούν, να βρουν δουλειά, να εργαστούν», ανέφερε η ίδια.
Παράλληλα, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα έργο, που παρά τη βεβαιωμένη αναγκαιότητά του, δεν γλίτωσε από τη χρόνια κακοδαιμονία της ελληνικής διοίκησης, τις δυσλειτουργίες που καθυστερούν κρίσιμα για τις τοπικές κοινωνίες έργα. «Η Περιφερειακή Αρχή είχε στόχο από την αρχή να παραδίδει έργα χειροπιαστά και συνεχίζει να κάνει έργα, με προτεραιότητα πάντα τις ανάγκες των πολιτών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και για τα παιδιά μας, το μέλλον μας», σημείωσε η ίδια.
Το έργο, συνολικής δαπάνης 1.684.788 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοθεσίας του, ο οποίος, κατόπιν της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ονομάστηκε «Κυριάκος Τσίρος» στη μνήμη του πρόσφατα θανόντος τέως Δημάρχου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.