Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Αυλαία” για τις Πανελλήνιες 2021 – Με μάσκες και self test ανά χείρας οι υποψήφιοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για πάνω από 100.000 μαθητές να διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ της χώρας, καθώς σήμερα ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για το 2021 και ο Χ-τύπος σας μεταφέρει τον “παλμό” της κατάστασης.

Μετά από μια χρονιά δύσκολη γεμάτη διάβασμα, αγωνία, τηλεδιασκέψεις και… self test, οι υποψήφιοι μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με το “μέλλον” τους και να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Όπως και πέρσι, έτσι και τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις διενεργούνται στον “πυρετό” του κορωνοϊού με τα μέτρα ασφαλείας που έχει επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας να είναι αυξημένα. Αποστάσεις, μάσκες και υποχρεωτικό self test είναι τα κυριότερα από αυτά και αφορούν τόσο τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς – εξεταστές.

Τα μέτρα τηρήθηκαν φυσικά και από το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής, όπου οι υποψήφιοι με τις βεβαιώσεις των αρνητικών self test ανά χείρας και τις μάσκες τους προσήλθαν στο εξεταστικό κέντρο για να δοκιμαστούν στο μάθημα της Έκθεσης, το οποίο είναι και κατά παράδοση το πρώτο μάθημα που εξετάζεται στις Πανελλαδικές.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Μπάμπαλος, ο οποίος ευχήθηκε τους ευχήθηκε τα εξής: “Εύχομαι σε όλες και όλους, που ολοκληρώνετε αυτές τις ημέρες την προσπάθειά σας με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να πετύχετε όσα ονειρεύεστε να ζήσετε. Ξεπερνώντας τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να διεκδικήσετε το μέλλον που θέλετε να ζήσετε. Πολλά συγχαρητήρια σε εσάς, τους γονείς σας αλλά και τους εκπαιδευτικούς σας, που στάθηκαν δίπλα σας και σας στήριξαν σε όλη αυτή την διαδρομή. Μπροστά σας τώρα ανοίγονται όλες οι προοπτικές για τη ζωή σας. Το ταξίδι τώρα ξεκινάει… Καλή επιτυχία σε όλες και όλους.”

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπουργείο, τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 10 π.μ., γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο xtypos.gr για την πλήρη ενημέρωσή σας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ