Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Kαθαρές» νίκες σε Δήμους και Περιφέρειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Πειραιώς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σύνθημα για νίκες στις εκλογικές μάχες που θα ακολουθήσουν. Βουλευτές και στελέχη εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα επιστρέψει στην εξουσία αφήνουν όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε, ότι η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα κρίνει με βάση τις δημοσκοπήσεις που θα έχει στα χέρια του στις αρχές του επόμενου μήνα.
Η εντολή που έχει δώσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός, αφού οι μάχες σε δήμους, περιφέρειες και ευρωεκλογές είναι εξίσου κρίσιμες για την ηγεμονία της Ν.Δ.
Συνεργάτες του εξηγούν ότι ακόμη και εάν ο πρωθυπουργός δεν οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές το Μάιο, η Ν.Δ. πρέπει να διατηρήσει τον αέρα νίκης και αυτοδυναμίας που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να σταλεί το μήνυμα, ότι ο κύκλος διακυβέρνησης από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε οριστικά και η χώρα γυρίζει σελίδα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία, αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει υποψήφιους, τους οποίους στηρίζει το κόμμα του.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί τόσο η παράσταση νίκης της Ν.Δ. όσο και η βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Μεγάλοι Δήμοι
Η ηγεσία της Ν.Δ. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις μάχες στους μεγάλους δήμους της χώρας  και ιδιαίτερα τις πρωτεύουσες των νομών και των περιφερειών.
Στην Αθήνα μάλιστα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη πηγαίνει εξαιρετικά και όλα δείχνουν ότι ο δήμος μετά από οκτώ χρόνια θα επιστρέψει στη Ν.Δ.
Το εντυπωσιακό για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η καθίζηση του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που όπως λένε δείχνει το βαρύ κλίμα για το κυβερνών κόμμα.
Θετικό είναι το κλίμα και στη Θεσσαλονίκη με την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, ο οποίος μέρα με τη μέρα παίρνει ισχυρό προβάδισμα και εξελίσσεται σε φαβορί για τη διαδοχή του Γιάννη Μπουτάρη.
Όσον αφορά στον Πειραιά, γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Βλαχάκου -αδελφού του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου- θα αποκτήσει σταδιακά δυναμική.

11 Περιφέρειες
Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για το λόγο αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για στήριξη χωρίς αστερίσκους όλων των υποψήφιων .
Στην Πειραιώς μάλιστα θεωρούν εφικτό, η Ν.Δ. να κερδίσει 10 ή και 11 από τις 13 περιφέρειες, κάτι που θα αποτελεί ρεκόρ και θα στείλει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.
Αιχμή του δόρατος στην κατεύθυνση αυτή, είναι όπως έχει ήδη γράψει ο «Χτύπος» η Περιφέρεια Αττικής στην οποία ψηφίζει η «μισή Ελλάδα» και δημιουργεί κλίμα.
Στην Πειραιώς τονίζουν, οι μόνες περιφέρειες που μπορεί να χάσει η Ν.Δ. είναι της Δυτικής Ελλάδας, των Ιόνιων Νησιών και της Κρήτης, σημειώνουν όμως ότι και εκεί θα δώσουν μεγάλες μάχες.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα και θα διαμορφώσει νέες πολιτικές ισορροπίες, που θα καθιστούν σαφή την αδυναμία του κ. Τσίπρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αντάρτες
Στη Ν.Δ. δεν έχουν περάσει απαρατήρητες κινήσεις στελεχών της, που κατεβαίνουν κόντρα σε «γαλάζιους» υποψήφιους δημάρχους , λόγω του ότι η Πειραιώς έχει αποφύγει να δώσει χρίσματα σε μικρούς δήμους.
«Είμαστε ανοικτοί σε κινήσεις στελεχών μας γιατί η ψήφος σε περιφέρειες και δήμους έχει άλλα κριτήρια, αλλά χρειάζεται προσοχή», έλεγε στον «Χτύπο» έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Ν.Δ.
Στο πλαίσιο αυτό, τα εσωκομματικά αντάρτικα μπαίνουν στο στόχαστρο του κόμματος, καθώς τυχόν αρνητικά αποτελέσματα θα επηρεάσουν σημαντικά τις συσπειρώσεις ενόψει του β’ γύρου των εκλογών.
Στην Πειραιώς ξέρουν ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλεγούν τη δεύτερη Κυριακή και για το λόγο αυτό θέλουν συνεννόηση μεταξύ των υποψήφιων που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Θετική ψήφος
Στην Πειραιώς ξέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να κομματικοποιήσει τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μην καταποντιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχος και οι απαντήσεις που θα δίνει θα έχουν αναφορές στην «κυνική παρέα εξουσίας» και τη «χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».
Ωστόσο η εντολή που έχει δοθεί είναι για θετική ψήφο, ώστε οι πολίτες που θα στηρίξουν τους υποψήφιους της Ν.Δ. να ξέρουν το πρόγραμμα τους και ότι έχουν επαφή με την κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ