Δήμος Αθηναίων: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού – Τι λένε οι εργαζόμενοι

0

Νέο κρούσμα κορωνοϊού, το δεύτερο, σε λίγες ημέρες, εντοπίστηκε σε εργαζόμενο του Δήμου Αθηναίων, προκαλώντας ανησυχία εντός και εκτός του δημαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό που γίνονται σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου της Αθήνας, χθες βρέθηκε θετικός ένας υπάλληλος στο δημαρχείο. Αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Απολυμάνθηκε το κτίριο, έκλεισε το τμήμα που εργαζόταν, ενώ, ο ίδιος, που ήταν ασυμπτωματικός, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τμήμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας σε νεότερη ανακοίνωσή του κάνει λόγο και για δεύτερο κρούσμα αυτή τη φορά στο παλαιό Δημαρχείο.

Περιγράφει μάλιστα την κατάσταση ως εξής:

«Ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19 στο Δήμο. Μετά το κρούσμα της οδού Λιοσίων αυτή τη φορά στο παλαιό Δημαρχείο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στο κέντρο των Αθηνών, εκεί όπου δουλεύει και κινείται ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων του Δήμου, υπάρχει μεγάλο και εντεινόμενο πρόβλημα.

Μετά από κάθε κρούσμα του ιού ενεργοποιούνται τα περίφημα “πρωτόκολλα”, με τις συγκεκριμένες διαδικασίες και τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ. Ο Σύλλογος όπως γνωρίζεται και παρατηρείτε είναι σε ετοιμότητα και πάντα παρών από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Σε περίπτωση που θεωρήσει ότι πρέπει να παρέμβει και να προβεί σε ενέργειες πέραν αυτών που ορίζουν τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων θα το πράξει άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Προτρέπουμε συγχρόνως όμως και τους συναδέλφους, για μια ακόμη φορά, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας με θρησκευτική ευλάβεια όπου και αν βρίσκονται και να μετέχουν καθολικά στα ΤΕΣΤ που διενεργούνται στους χώρους του Δήμου. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι και η πιθανότητα νέων κρουσμάτων όχι απλά υπαρκτή, αλλά μεγάλη.

Ελπίζουμε όμως ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε τα μικρότερα δυνατά προβλήματα».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.