Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα – Ποιοι δικαιούνται από 458 έως 916 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πληρωμή του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ, που χορηγείται κάθε χρόνο το φθινόπωρο με μια απλή αίτηση στα ΚΕΠ.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις για την πληρωμή του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ, που χορηγείται κάθε χρόνο το φθινόπωρο.
Το επίδομα καταβάλλεται από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου και δεν το δικαιούνται όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας ή έχουν κάνει λιγότερα από 50 μεροκάματα το προηγούμενο έτος.
Το ύψος του κυμαίνεται μεταξύ 458 και 916 ευρώ, ενώ για τους δικαιούχους που βγαίνουν φέτος σε σύνταξη προβλέπεται ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη (κύρια και επικουρική) άνω των 495 ευρώ.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω του e-services, ή μέσω των ΚΕΠ, ενώ η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.
Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων.
Επίσης, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ