Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Υγειονομική βόμβα” στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση παρέμβαση του δήμου Νέας Ιωνίας ζητά με επιστολή της η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ώστε να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακίνητο στη συνοικία της Ειρήνης.
Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Χρήστο Αναμουρλόγλου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μανούρη, κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα» και για χώρο στον οποίο γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.
Αναλυτικά, η επιστολή της «Δημιουργίας Αλληλεγγύης» έχει ως εξής: «Μετά από επικοινωνία με κατοίκους της συνοικίας Ειρήνης, μας αναφέρθηκε το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει με το ακίνητο επί των οδών Παραδείσου και Βαϊνδηρίου (πρώην κουτούκι «Αϊβαλί»).
Μετά από επίσκεψη στον χώρο διαπιστώσαμε την επικίνδυνη, για τη δημόσια υγεία, κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο χώρος είναι προσβάσιμος στους πολίτες και οι οσμές γίνονται αντιληπτές σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τους διερχόμενους.
Οι καταγγελίες λένε ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και ότι έχουν βρεθεί να κοιμούνται μέσα στον χώρο άτομα εξαρτημένα από ουσίες. Οι συνθήκες, τραγικές.
Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα.
Να ληφθεί υπόψιν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ενημερωθεί από τους κατοίκους της περιοχής.
Η διαδικασία, όπως γνωρίζετε είναι η ειδοποίηση του ιδιοκτήτη να καθαρίσει και να ασφαλίσει τον χώρο με δικά του έξοδα. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος, μετά από ενημέρωση – καταγγελία στη Διεύθυνση Υγιεινής και παρουσία εισαγγελέα πρέπει να προβεί στην αποκατάσταση και σφράγιση του χώρου χρεώνοντας τα έξοδα στον ιδιοκτήτη.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει η υπηρεσία μας να παρέμβει άμεσα.
Θα ήθελα να μας απαντήσετε τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Για τη Δημοτική Παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Ο επικεφαλής: Παναγιώτης Μανούρης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Λαζαρίδης Ιωάννης
Καναβός Μιλτιάδης
Παπαμαργαρίτης Μάκης
Βλάχος Χρήστος
Χριστοδούλου Βασίλειος.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ