Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
8.7 C
Athens
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

    Μουσική εκδήλωση για την Κάτω Ιταλία

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου

    Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνος πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία εκδήλωση αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου.  Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. κ. Ευτυχία Παπαλουκά, το λόγο έλαβε ο Διδάκτορας γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Μπεκάκος για να παρουσιάσει στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Π.Ι.Ε.Δ., για πρώτη φορά, υλικό σχετικά με τους Έλληνες που ζουν στην Απουλία (Lecce) και τα Βασιλικάτα (Matera) και τις σχέσεις τους με την Μικρά Ασία, αποτέλεσμα της δεκαετούς παραμονής και έρευνάς του στις περιοχές αυτές.
    Το πιο όμορφο κλείσιμο που θα μπορούσε να έχει η βραδιά οφείλεται στο μουσικό συγκρότημα Encardia που μας ταξίδεψε στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

     

     

    Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

    NEO – Εγγραφείτε συνδρομητής στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ έχοντας αποκλειστικά το προνόμιο να διαβάζεται πρώτοι την εφημερίδα ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις και ΔΩΡΑ. Εκδηλώστε ενδαφέρον, στέλνοντας email στα [email protected] και [email protected] – με θέμα “ΧΤΥΠΟΣ: θέλω να γίνω συνδρομητής” και κερδίστε εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές σας, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, και αλλά πολλά, που μόνο οι συμδρομητές της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ απολαμβάνουν.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ