Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά με θέμα την ύδρευση και την άρδευση της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας και του Πόρου, την οποία διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, Αντιδήμαρχοι, ο Προϊστάμενος Υδάτινων Πόρων Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Μήλιος, καθώς επίσης κάτοικοι και φορείς της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και τον Προϊστάμενο Υδάτινων Πόρων, τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή λόγω, αφενός μεν της υφαλμύρωσης, αφετέρου δε της εκτεταμένης ύπαρξης νιτρικών στον υδροφόρο ορίζοντα του κάμπου της Τροιζήνας, καθώς επίσης και στις εκτεταμένες διαρροές των πεπαλαιωμένων δικτύων και την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα από τις πολλές γεωτρήσεις τα τελευταία 30 χρόνια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τόσο τα έργα, όσο και τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως η αντικατάσταση των δικτύων υδροδότησης από τον κάμπο της Τροιζήνας και η αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής του Καρατζά.
Το πρόβλημα είναι σύνθετο και απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου μακροπρόθεσμα να επιτευχθεί ποιοτική και ποσοτική επάρκεια των νησιών και της Τροιζηνίας. Για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης, υπάρχουν μελέτες προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ που αφορούν εγκαταστάσεις αφαλατώσεων και απονιτροποιητών. Πρόσφατα δε ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της μονάδας απονιτροποίησης στην Λουτρόπολη των Μεθάνων.
Συνεχίστε να ενημερώνεστε από την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”.
Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα και μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.