Αθλητισμός
Φιλικός αγώνας μπάσκετ για αδελφοποίηση με πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού

Μία εκδήλωση άκρως φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού.
Οι παρευρισκόμενοι που γέμισαν τις κερκίδες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» απόλαυσαν τον φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε επίλεκτους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ελλάδας, αλλά και τη συναυλία που ακολούθησε με τη Νίνα Λοτσάρη, σε μοναδικά τραγούδια τόσο από το ελληνικό όσο και από το ξένο ρεπερτόριο. Η είσοδος ήταν ελεύθερη, ενώ τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν από όσους συνείσφεραν εθελοντικά θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης και του εξοπλισμού δημοτικού σχολείου στην Ακτή Ελεφαντοστού, το οποίο θα ονομαστεί «Ελλάς Γλυφάδα» και όπου θα διδάσκεται και η ελληνική γλώσσα.
Η βραδιά έγινε στα πλαίσια της ενίσχυσης της αδελφοποίησης της Γλυφάδας με την πόλη Kouassi Datekro της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Μαρία Τσαρούχα, ενώ την περιγραφή του αγώνα μπάσκετ έκανε η Μαίρη Μηλιαρέση. Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου και πολλοί ακόμα πολίτες, με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου να ευχαριστεί όλους για την παρουσία τους και για την ενίσχυση ενός τόσο ξεχωριστού σκοπού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανικολάου στην Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», για τη σημαντική δραστηριοποίησή της στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.
Τέλος να σημειώσουμε ότι, ο εντεταλμένος σύμβουλος διεθνών σχέσεων του Δήμου Γλυφάδας, Ορέστης Τσάγκλας, τόνισε πως η εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου αναφορικά με την ανάπτυξη διμερών και πολυμερών σχέσεων και με τη διεθνή δικτύωση του Δήμου, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των δύο αδελφοποιημένων πόλεων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν