Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Θα λάμπει για πάντα στο στερέωμα της Ελλάδας και της Ιστορίας της”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με άκρως τιμητικά και μαζί συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, τον Υποπλοίαρχο Τάσο Κ. Τουλίτση.

 

Αναλυτικά, το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του δημάρχου ήταν το εξής:

«Αποχαιρετάμε σήμερα έναν ξεχωριστό άνδρα.

Έναν άνδρα, από κείνους που «στη ζωή των ώρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες Ποτέ από το χρέος μη κινούντες».

Τον αποχαιρετάμε με οδύνη και συντριβή.

Γιατί ένας τέτοιος αποχαιρετισμός, στην ανθρώπινη κλίμακα, είναι η πιο άδικη μοίρα γι’ αυτόν που χάνεται και η πιο σκληρή δοκιμασία γι΄ αυτούς που τον χάνουν.

Μια ζωή που σφύζει και πάλλεται, δημιουργεί και ονειρεύεται, χαίρεται και σκορπίζει ομορφιά, κόβεται ξαφνικά και αναπάντεχα, στην πιο καλή της ώρα!

«Μέγα το του θανάτου Μυστήριον», που αδυνατεί να χωρέσει νους και η καρδιά του ανθρώπου, όταν η ζωή σβήνει απότομα πάνω στο ανθοβόλημά της.

Εδώ, όμως, δεν έχουμε μόνο την ανθρώπινη κλίμακα.

Έχουμε, πολύ περισσότερο, την Ιστορική:

Ο υποπλοίαρχος Τάσος Τουλίτσης, είχε κάτι απ’ τον Κυναίγειρο και τον Θεμιστοκλή, από τον Κανάρη και τον Κουντουριώτη. Και κάτι από τον Ίκαρο.

Ήταν γητευτής των θαλασσών και σταυραϊτός των αιθέρων ταυτόχρονα.

Ταγμένος ακρίτας και φρουρός του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος αυτής της χώρας, αυτού του τόπου και της ιστορίας τους.

Ως τέτοιος έπεσε, την ώρα του υπέρτατου καθήκοντος.

Με το ήθος, την αντρειοσύνη και την υπερηφάνεια του ήρωα. Αυτός ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά.

Αυτόν τον τίτλο κι αυτή την υπερηφάνεια αφήνει, ως ανεκτίμητη κληρονομιά, στην οικογένειά του, στη πόλη μας και στην Ελλάδα ολόκληρη.

Η Άννα, ο πατέρας του και τα αδέρφια του, έχασαν από κοντά τους το Αστέρι τους. Αλλά το Αστέρι τους θα λάμπει για πάντα στο στερέωμα της Ελλάδας και της Ιστορίας της.

Θα λάμπει, ακόμα περισσότερο, στο στερέωμα της μικρής μας πόλης. Ο Τάσος θα ζει στη μνήμη και τη συνείδηση της κοινωνίας μας. Ως το παλληκάρι που μας χάρισε την υπερηφάνεια να καμαρώνουμε ότι ήταν ένας από μας και να λέμε ότι τέτοιους άνδρες βγάζει η πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης

Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ