Αθηναίων
Γνωριμία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Αθήνας

Ένα καινούργιο και σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό μουσείο της Αθήνας είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 2013 και ολοκληρώνει το χαρακτηρισμό του χώρου ως διατηρητέου ιστορικού μνημείου ενώ αναλαμβάνει να παρουσιάσει και να διηγηθεί στους επισκέπτες του ιστορίες του εργοστασίου φωταερίου για την επιχειρηματικότητα, την εργασία αλλά και την καθημερινότητα του.
Βασικοί του στόχοι η ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς, η προστασία της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και η εμβάθυνση στην ιστορία της τεχνολογίας και στα τεχνολογικά θαύματα μιας εποχής που συνέβαλλαν στον εκσυγχρονισμό των πόλεων.
Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα από το εργοστάσιο (είδη γραφείου, παλαιές συσκευές φωταερίου, έγγραφα, κ.α.), διαδραστικές εφαρμογές, αποτελούν το περιεχόμενο αυτού του μουσείου που αναδεικνύει ταυτόχρονα και τον υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό.
Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και ξεναγήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής του λειτουργίας, πάντα σε συνεργασία με το πλούσιο πρόγραμμα της Τεχνόπολης.
Ώρες λειτουργίας Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου :
Χειμερινό ωράριο (15 Οκτωβρίου – 15 Απριλίου):
Τρίτη – Κυριακή: 10.00 – 20.00
Τελευταία είσοδος: 19.00
Δευτέρα: κλειστά
Θερινό ωράριο (16 Απριλίου – 14 Οκτωβρίου):
Τρίτη – Κυριακή: 10.00 – 18.00
Τελευταία είσοδος: 17.00
Δευτέρα: κλειστά
Κλειστά: 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25 & 26 Δεκεμβρίου
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν