Κοινωνία
Σχολή Γονέων στην Αγία Βαρβάρα
Στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί Σχολή Γονέων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων. Οι συναντήσεις των ομάδων γονέων γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν δυο ώρες.
Παρακαλούνται όσοι γονείς θα ήθελαν να συμμετέχουν σε μια ομάδα, ανεξάρτητα από την παρούσα δυνατότητα συμμετοχής τους στα συγκεκριμένα τμήματα, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας κι άλλων τμημάτων προσεχώς. Στόχος είναι να προσαρμοστεί το πρόγραμμα στις δυνατότητες συμμετοχής των γονέων. Ανάλογα με τις δηλώσεις ενδιαφέροντος θα διαμορφωθεί και το τελικό πρόγραμμα των Τμημάτων.
Προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 3 τμήματα στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
• 1 Πρωινό Τμήμα , κάθε Τετάρτη 9:30 π.μ – 11:30 μ.
• 2 Απογευματινά Τμήματα, Δευτέρα – Πέμπτη 6 μ.μ – 8 μ.μ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως 31 Μαρτίου στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας 213.20.19.377 Ρέα Δεληγιάννη (9:00-17:00)
Ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]. Η φόρμα της αίτησης συμμετοχής είναι διαθέσιμη στο
δικτυακό τόπο του Δήμου, www.agiavarvara.gr Στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, Αριστομένους 8 (Ημι-υπόγειο)
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Κεντρικό Θέμα21 ώρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς