Πολιτική
Δήμος Νέας Ιωνίας: Χειροπέδες για χρέη μέσω …μνημονίου

Την εφαρμογή από τη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας σκληρής μνημονιακής ρύθμισης (άρθ. 3 παρ. 1 του Ν. 3904/2011) που προβλέπει ποινική δίωξη και φυλάκιση οφειλετών του Δήμου για χρέη που δεν εξοφλούνται εντός 4 μηνών καταγγέλλουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σχετική απόφαση ελήφθη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος» . κ. Γιώργου Τσοπανίδη, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν πρέπει ο Δήμος να διεκδικεί τα οφειλόμενα με ποινικές διώξεις και προσωποκράτηση οφειλετών (διευκρινίζοντας πως συμφωνεί με αστικά μέτρα) χαρακτηρίζοντας το μέτρο ατελέσφορο. Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης είπε πως η διοίκηση θα επανεξετάσει το ζήτημα ενώ συμπλήρωσε πως αυτού του είδους τα μέτρα είναι σε πορεία κατάργησης από τη νέα κυβέρνηση. Για την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει ό,τι προβλέπει ο νόμος χωρίς να κάνει διακρίσεις μίλησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου. Η παρεμβάση του έκανε τον κ. Τσοπανίδη να παρατηρήσει, μάλλον δικαιολογημένα, πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα.
Στριμώχνει η Λαϊκή Συσπείρωση τη διοίκηση Γκότση
Πολιτική επίθεση στη διοίκηση Γκότση εξαπέλυσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον επικεφαλής κ. Παναγιώτη Τσουκαλά να θέτει πολιτικό ζήτημα και να κατηγορεί τον Δήμαρχο πως ήταν πλήρως ενημερωμένος και θα έπρεπε να είχε προβληματιστεί περισσότερο για το θέμα. Η παράταξη εξέδωσε και σκληρή ανακοίνωση για το θέμα και κατηγορεί τη δημοτική αρχή για εφαρμογή σκληρών μνημονιακών νόμων-ρυθμίσεων τις οποίες στα λόγια καταγγέλλει. Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας και τον Δήμαρχο Η. Γκότση για τον αντιλαϊκό, αντεργατικό τους κατήφορο που δεν έχει τέλος.
Οι «άσπονδοι εχθροί των μνημονίων», προκειμένου να εισπράξουν απλές συμβατικές οφειλές προς τον Δήμο όπως ενοίκια κλπ, δεν διστάζουν στο ελάχιστο να εφαρμόσουν «μνημονιακούς» νόμους, που χαρακτηρίζουν τις οφειλές αυτές ως «διαρκές έγκλημα» και προβλέπουν ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης ως και 3 χρόνια στους οφειλέτες.
Από τη μία διακηρύσσουν την «ευαισθησία» τους με μέτρα «σταγόνα στον ωκεανό» της βαρβαρότητας, όπως αυτά που αφορούν την παράταση της «προστασίας της πρώτης κατοικίας των πολιτών», χωρίς, όπως άλλωστε και η προηγούμενη κυβέρνηση, να βγάζουν τη θηλιά απ’ το λαιμό του λαού, και από την άλλη καταφεύγουν στο βαρύ ποινικό οπλοστάσιο του κράτους, χωρίς μάλιστα κανείς να τους υποχρεώνει και χωρίς να έχουν καταφύγει σε ελαφρύτερα μέτρα που προβλέπονται και από αυτήν ακόμη τη νομοθεσία.
Στην πραγματικότητα, οι διαχειριστές της ακραίας φτώχειας και της ανεργίας, δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να συντηρούν και να διαιωνίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν με όλη τους τη δύναμη».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης εδώ:
«O αντιλαϊκός κατήφορος της διοίκησης Γκότση δεν έχει τέλος»
Διαβάστε και την ανακοίνωση του κ. Γιώργου Τσοπανίδη εδώ:
Γ. Τσοπανίδης: Από τη μια διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς, από την άλλη φυλάκιση οφειλετών
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν