Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026

    Εκδήλωση μνήμης στις Αχαρνές για τα 85 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε
    Ο Δήμος Αχαρνών και ο Σύλλογος Κρητών τιμούν τους αγωνιστές της ιστορικής μάχης με επετειακή τελετή στο Μνημείο Πεσόντων.

    Επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 85 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης διοργανώνεται στις Αχαρνές την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, με πρωτοβουλία του Δήμου Αχαρνών και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Αχαρνών. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων Αχαρνών, στην Πλατεία Ηρώων επί της Λεωφόρου Αθηνών.

    Η εκδήλωση αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, μιας από τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας και σύμβολο αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις κατοχής κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Στην επετειακή τελετή αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, πολιτιστικοί και τοπικοί φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής που επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Κρήτης και να τιμήσουν τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

    Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Στρατηγός ε.α. Αντώνης Μυτιληνάκης, ο οποίος θα αναφερθεί τόσο στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου όσο και στη σημασία της ιστορικής γνώσης και της συλλογικής μνήμης για τις νεότερες γενιές.

    Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, οι διοργανωτές επιδιώκουν να αναδείξουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της αντίστασης, διατηρώντας παράλληλα ζωντανούς τους δεσμούς της κρητικής παράδοσης με την κοινωνία των Αχαρνών.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ