Νέες πρότυπες έξυπνες διαβάσεις δημιουργήθηκαν στα Βριλήσσια, για την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς.
Να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα δυστυχήματα στους δρόμους σχετίζονται με πεζούς, καθιστώντας την κατασκευή λειτουργικών διαβάσεων καίρια υπόθεση.
Οι νέες διαβάσεις διαθέτουν φωτισμό LED ενσωματωμένο στο οδόστρωμα και ενεργοποιούνται εύκολα από τον πεζό με το πάτημα ειδικού κουμπιού.
«Η ασφάλεια των παιδιών μας και όλων των συμπολιτών μας συνιστά για εμάς κορυφαία προτεραιότητα»
– Γιάννης Πισιμίσης
Με την ενεργοποίηση ακούγεται ηχητική ειδοποίηση, ανάβουν τα φώτα led στο οδόστρωμα και ταυτόχρονα ενεργοποιείται η πινακίδα Π-21, που προειδοποιεί τους οδηγούς για τη διάβαση πεζών.
Με αυτόν τον τρόπο, τα διερχόμενα οχήματα ειδοποιούνται έγκαιρα, ώστε να σταματήσουν.
«Η ασφάλεια των παιδιών μας και όλων των συμπολιτών μας συνιστά για εμάς κορυφαία προτεραιότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης κατασκευής έξυπνων διαβάσεων στην πόλη.
Οι νέες έξυπνες διαβάσεις έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία της πόλης, κυρίως κοντά σε σχολικές μονάδες, δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία των μαθητών.
Παράλληλα, το σύστημα διαθέτει αισθητήρες συλλογής κυκλοφοριακών δεδομένων, πλήρως συμβατούς με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εντάσσεται στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έπειτα από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Βριλησσίων.