Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2026
24.2 C
Athens
Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2026

    Δικαστήρια Αθήνας: Καταγγελίες για κενά ασφάλειας μετά την επίθεση στο Πρωτοδικείο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Σοβαρά κενά ασφάλειας στα δικαστικά κτίρια της χώρας επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με αφορμή την επίθεση που σημειώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Το περιστατικό, κατά το οποίο τραυματίστηκαν δικαστικοί υπάλληλοι, ανέδειξε –όπως τονίζεται– την έλλειψη επαρκούς φύλαξης και την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας σε χώρους όπου καθημερινά προσέρχονται εργαζόμενοι και πολίτες.

    Έκκληση για άμεσα μέτρα προστασίας

    Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση υπογραμμίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις προς τις αρμόδιες αρχές, τα δικαστήρια παραμένουν «εκτεθειμένα» και χωρίς την απαραίτητη θωράκιση απέναντι σε περιστατικά βίας.

    Όπως αναφέρεται, δεν είναι δυνατόν δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες να εργάζονται και να κινούνται σε συνθήκες ανασφάλειας, χωρίς επαρκή πρόληψη και έλεγχο.

    Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας σε όλα τα δικαστικά μέγαρα της χώρας.

    Συμπαράσταση στους τραυματίες

    Παράλληλα, εκφράζεται στήριξη προς τους τραυματισθέντες δικαστικούς υπαλλήλους, με ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενώ τονίζεται η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της ασφάλειας, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ