Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
22.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026

    Ρωσία: Νεκρός σε νέα επίθεση με drones στο λιμάνι της Τουάψε στη Μαύρη Θάλασσα

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε νέα επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην πόλη Τουάψε, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις αρχές της περιφέρειας Κρασναντάρ.

    Ο περιφερειάρχης Βενιαμίν Καντράτιεφ έκανε λόγο για «νέα μαζική επιδρομή drones», σημειώνοντας ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στο λιμάνι της πόλης, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε και δέχεται ιατρική φροντίδα.

    Πυρκαγιά στο λιμάνι και νέα κλιμάκωση

    Η επίθεση προκάλεσε και πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, εντείνοντας την ανησυχία για τις επαναλαμβανόμενες επιδρομές στην περιοχή.

    Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα στην ίδια πόλη, καθώς στις 16 Απριλίου είχε σημειωθεί ακόμη μία νυχτερινή επίθεση, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 14χρονης και μιας νεαρής γυναίκας.

    Εντεινόμενα αντίποινα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

    Οι επιθέσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσία και Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

    Η Μόσχα εξακολουθεί να πλήττει ουκρανικούς στόχους, κυρίως υποδομές, ενώ το Κίεβο απαντά με ολοένα και συχνότερες επιθέσεις εντός ρωσικού εδάφους, στοχεύοντας –όπως αναφέρει– στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

    Στόχος των ουκρανικών επιθέσεων είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να περιοριστούν οι δυνατότητες της Ρωσίας να στηρίζει την πολεμική της προσπάθεια.

    Η νέα επίθεση στην Τουάψε επιβεβαιώνει την κλιμάκωση των επιχειρήσεων και την επέκταση των συγκρούσεων πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ