Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
15.7 C
Athens
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026

    Αγία Παρασκευή: Σκληρή κόντρα Δήμου και Αντιπολίτευσης για το νέο αμαξοστάσιο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με την ολοκλήρωση του έργου να τοποθετείται στο προσεχές χρονικό διάστημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

    Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία διαβιβάστηκε με σχετικό έγγραφο στον Δήμο στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από αυτοψία αρμόδιου κλιμακίου, επιβεβαιώνεται ότι ο χώρος έχει καθαριστεί και δεν απαιτούνται περαιτέρω έλεγχοι.

    Την ίδια στιγμή, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μετά την συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι η διοίκηση κινείται εκτός πλαισίου νομιμότητας και προγραμματισμού, γεγονός που μετατρέπει το ζήτημα του αμαξοστασίου σε μια μείζονα κρίση για την πόλη.

    Σύμφωνα με την παράταξη Όραμα για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τσιαμπά, ο επιλεγμένος χώρος (γέφυρα Σταυρού) εμπίπτει στη Β’ Ζώνη Υμηττού, γεγονός που απαιτεί ειδική νομοθετική εξαίρεση για να επιτραπεί η χρήση του ως αμαξοστασίου. «Είχε στη διάθεσή του δύο χρόνια να λύσει το πρόβλημα και να οργανώσει σε συνεργασία με την αντιπολίτευση εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισής του» τονίζουν.

    Ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι εργασίες που εκτελούνται στερούνται των απαραίτητων πολεοδομικών αδειών για υδροδότηση, ηλεκτροδότηση και κατασκευές, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

    Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, τονίζει ενώ δίνεται «λύση σε ένα επείγον πρόβλημα, μερίδα της αντιπολίτευσης αναλώνεται ακόμα σε θεωρητικές συζητήσεις».

    «Προβάλλουν προτάσεις αδιευκρίνιστου περιεχομένου, χωρίς να δημοσιοποιούν ούτε το κόστος ούτε τα χρονοδιαγράμματά τους, αδυνατώντας προφανώς να αντιληφθούν ότι ο χρόνος τελείωσε» υπογραμμίζει.

    Μετρήσιμα οφέλη για την πόλη και τους δημότες

    Επισημαίνεται πως η λειτουργία του νέου αμαξοστασίου εξασφαλίζει μεταξύ άλλων :

    • Δραστική μείωση κόστους: 65,6% λιγότερα έξοδα για τα πράσινα απορρίμματα και 67% για τα ογκώδη, λόγω της μείωσης των αποστάσεων από τη Φυλή.
    • Καλύτερη καθαριότητα: Υλοποιούνται 6 επιπλέον δρομολόγια αποκομιδής από διαφορετικά σημεία της πόλης και συνεπώς μειώνεται αισθητά ο χρόνος παραμονής των απορριμμάτων στα σημεία εναπόθεσης.
    • Επαναλαμβάνεται ρητά και κατηγορηματικά πως στον νέο χώρο θα λειτουργούν αποκλειστικά στάθμευση οχημάτων καθαριότητας και γραφεία διοίκησης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και σε καμία περίπτωση Σταθμός Μεταφόρτωσης, όπως κάποιοι άκριτα, ισχυρίζονται.

    Δ.Α. Μυλωνάκη: «Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακά τεχνάσματα»

    Αναφορικά με τις αντιδράσεις των τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ( «Αγία Παρασκευή, η πόλη μου», «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» και «Όραμα για την Αγία Παρασκευή»), σχετικά με συναντήσεις τους με κυβερνητικά στελέχη η δημοτική αρχή Μυλωνάκη αναφέρει τα εξής:

    «Γεννώνται όμως εύλογα ερωτήματα:

    • Γιατί το ενδιαφέρον εκδηλώνεται μόλις τώρα, ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό;
    • Τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρότασή τους, με ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και με ποιον προϋπολογισμό;
    • Για ποιο λόγο δεν μας λένε και ποια ήταν η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε αυτά που πρότειναν;
    • Πώς μπορεί να γίνεται λόγος για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, όταν επιλέγουν να απευθύνονται πρώτα σε κυβερνητικά στελέχη και όχι στη δημοτική αρχή;

    Την ώρα που καταβάλλεται μία συστηματική προσπάθεια από τον Δήμο να δοθεί επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, οι συγκεκριμένες ενέργειες μόνο σύγχυση προκαλούν και αντιστρατεύονται ευθέως τα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου.

    Οι θεσμικές διαδικασίες απαιτούν σοβαρότητα, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα από όλους.

    Καλούμε εκ νέου τις παρατάξεις να παρουσιάσουν δημόσια, αναλυτικά και με στοιχεία το σχέδιό τους, ενημερώνοντας την πόλη και τους δημότες. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε

    Όραμα για την Αγία Παρασκευή: Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην υπόθεση  του  νέου Αμαξοστασίου

    Με ανακοίνωσή της στο Facebook η δημοτική παράταξη «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τσιαμπά, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

    «Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Μυλωνάκης στη συνέχεια των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στο Δήμο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρόσθεσε  ένα ακόμη σοβαρό, τη μεταφορά του αμαξοστασίου σε χώρο κοντά στη γέφυρα του Σταυρού.

    Στη προσπάθεια αυτή σύσσωμη η αντιπολίτευση στάθηκε δίπλα του όπως και σε όλα τα μεγάλα θέματα με συγκεκριμένες προτάσεις. Δυστυχώς  τη συναίνεση της αντιπολίτευσης την αντιμετώπισε με απαξίωση, αλαζονεία και υπεροψία. 

    Οι διαδικασίες για τη μεταφορά ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, συνεπώς γνώριζε  από την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση ότι:

     α. Στις 31/12/2025 λήγει και η παράταση ενοικίασης του παλιού αμαξοστασίου που ο ίδιος υπέγραψε . 

     β. Για να μεταφερθεί το αμαξοστάσιο κοντά στη γέφυρα του Σταυρού έπρεπε ο χώρος να εξαιρεθεί από την Β΄ Ζώνη Υμηττού.

     γ. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και συλλογικότητες θα αντιδράσουν με ΝΟΜΙΚΕΣ διαδικασίες και αντί να συζητήσει το πρόβλημα μαζί τους,  μετέτρεψε το χώρο σε χωματερή, εξεγείροντάς τους. 

     δ. Το νέο αμαξοστάσιο για να λειτουργήσει με στοιχειώδη ασφάλεια κυρίως για τους εργαζόμενους, πρέπει να  υδροδοτηθεί και ηλεκτροδοτηθεί κάτι που επιβάλει την προηγούμενη έκδοση σχετικής άδειας κατασκευών από την πολεοδομία. Δυστυχώς ο τρόπος που εκτελεί τις εργασίες δείχνει ότι δεν έχουν εκδοθεί.

    Είχε στη διάθεσή του  δύο χρόνια  να  λύσει το πρόβλημα και να οργανώσει σε συνεργασία με την αντιπολίτευση εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισής  του, έστω  σταδιακά, σε ήρεμα νερά, αλλά δυστυχώς με τις ενέργειές του  προκάλεσε αντιδράσεις. 

    Δεν εκτίμησε σωστά την σοβαρότητα  του προβλήματος, ολιγώρησε, απαξίωσε την αντιπολίτευση, συμβουλεύτηκε ανθρώπους που δεν ΕΠΡΕΠΕ, οι επισκέψεις του  σε γραφεία  υπουργών  έγιναν μόνο για φωτογράφηση (εκ του αποτελέσματος)  με συνέπεια να οδηγήσει το θέμα στο σημερινό  αδιέξοδο.

    Προφανώς συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος, λίγο πριν την ΕΞΩΣΗ και αναγκάστηκε ο Δήμος να κάνει εργασίες στο χώρο με  «τσιλιαδόρους» λειτουργώντας ως «κλέφτης» και  με εργολάβους που δεν γνωρίζει το Δημ. Συμβούλιο πως και από που θα πληρωθούν.

    Όλη  αυτή η διαδικασία και οι ενέργειες είναι κατάντια, υποτιμούν το Δήμο μας ως νομικό πρόσωπο και προσβάλουν την πόλη.

    Οφείλει να γνωρίζει ότι οι σοβαρές Δημοτικές αρχές δεν παρανομούν αλλά με γνώσεις, εμπειρία, σωστή οργάνωση  επιλύουν έγκαιρα  και κατά προτεραιότητα τα σοβαρά  προβλήματα της πόλης και όχι τις πολυέξοδες και υπερκοστολογημένες εκδηλώσεις και πανηγύρια»

     

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ