Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην Πύλη Ε8, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Στο όχημα επέβαινε ένας 69χρονος άνδρας, ο οποίος κατάφερε να βγει μόνος του την ώρα που το αυτοκίνητο βυθιζόταν και να κολυμπήσει προς την προβλήτα.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία παρείχαν στον οδηγό τις πρώτες βοήθειες. Ο άνδρας μεταφέρθηκε για προληπτική εξέταση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του και δεν απαιτήθηκε περαιτέρω ιατρική φροντίδα.
Έρευνα για τα αίτια
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 69χρονος είχε μεταβεί στο λιμάνι για να παραλάβει τη σύζυγό του από πλοίο που είχε φτάσει από την Κρήτη. Τα αίτια της πτώσης του οχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα – από λάθος χειρισμό έως πιθανό μηχανικό πρόβλημα.
Το όχημα αναμένεται να ανελκυστεί τις επόμενες ώρες με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, ενώ η Λιμενική Αρχή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.