Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
14.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Τουλάχιστον 9 νεκροί από εκρήξεις σε βιομηχανική εγκατάσταση στα Ουράλια

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από εκρήξεις σε βιομηχανική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Τσιλιάμπινσκ, στα Ουράλια. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Καπέισκ, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της περιφέρειας.

    Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλεξέι Τέξλερ, η πρώτη έκρηξη προκάλεσε μεγάλη φωτιά, ενώ η δεύτερη ακολούθησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των συνεργείων έκτακτης ανάγκης, επιβαρύνοντας τον απολογισμό.


    Αντικρουόμενες πληροφορίες για τα αίτια

    Οι τοπικές ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ουκρανικού πλήγματος. Ωστόσο, ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για επίθεση σε εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών για το ρωσικό πυροβολικό — μονάδα που βρίσκεται περίπου 1.800 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

    Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό, ούτε έχει δημοσιοποιήσει επίσημα το όνομα ή τη δραστηριότητα της εγκατάστασης όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ